Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2012 17:43 - Време е
Автор: gocho52 Категория: Хоби   
Прочетен: 4324 Коментари: 20 Гласове:
17

Последна промяна: 02.10.2012 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

Даже закъсняваме,
но пък ще узрее гроздето и ще стане сладко...
Време е да направим виното,разбираш ли?...

То се прави и от грозде.
Какво грозде имаш?
Бяло или черно?

Бялото е по-лесно.
Береш,рониш,мелиш,точиш...
Премери захарността!...

Ако е над 20,няма нужда да слагаш захар.
Ако е над 25 свали я с малко вода
иначе добитъкът наречен дрожди ще преяде...

Може от червено грозде да направиш бяло вино.
Не го дръж в люспите и те няма да го боядисат,
мели и точи в бурето за ферментация...

Ако искаш сложи и някоя ароматна билка,
мек пелин, например...
Рецепти бол!

Червеното вино е класика!
 За да се боядиса го дръж в джибрите.
Някои го държат три дни, други седем, трети - цяла зима.

 Ако го държиш малко, виното става "плоско",скучно...
Големият престой пък го прави "грубо", трапчиво,,сеща се танинът.
Хубаво е виното като го пиеш с приятен човек, от лошият ти засяда на гърлото...






Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kardamom - :)
02.10.2012 17:59
благодаря! личи си че разбираш от виното..
хубава вчер и наздраве!
цитирай
2. gocho52 - Във виното е верността...
02.10.2012 18:21
Вероятно.
Наздраве,Кардамон!
цитирай
3. mariniki - а кое винце, като преседи
02.10.2012 19:10
се превръща в коняк... метакса например...
защото си е хубаво питие...
поздрав за теб...
цитирай
4. gocho52 - Коняк се прави от вино,Мария.
02.10.2012 19:26
Вино правено от грозде в градчето Коняк, само те имат право да се именуват така.
Метаксата е комшийско питие,леко сладни.
Пийни един Евксиняк, наш!
Наздраве!
цитирай
5. gocho52 - Всъщност,
02.10.2012 19:30
от виното се прави ракия,
като отлежи ракията в дъбова бъчва поне три години се получава коняк.
Пий по мъничко в тумбеста ,леко затоплена, чаша.
цитирай
6. hristo27 - Ако смея да попитам, на кой Винзавод ...
02.10.2012 20:12
Ако смея да попитам, на кой Винзавод си технолог? Или работиш по съвместителство с два-три / напр. Пещера, Карнобат и Търговище??? / :):):)
Наздраве по случая.
цитирай
7. gocho52 - Работя в Лаго Маджоре,Ицо...
02.10.2012 20:35
На ъгъла, след завоя...
Наздраве!
цитирай
8. grigors - :)
02.10.2012 20:36
Даже закъсняваме,
но пък ще узрее гроздето и ще стане сладко...
Време е да направим виното,разбираш ли?...
---------------------------------
идам да го пробам виното:))
поздрави:))
цитирай
9. mt46 - Вече
02.10.2012 20:39
го направих, земляк... Чакам за отлежи - 40 дни...
цитирай
10. gocho52 - Григореее....
02.10.2012 20:58
Още шепне загадъчно...ха ха!
цитирай
11. gocho52 - Карантина ,Марине.
02.10.2012 20:59
Карантина значи Четиридесетница.
цитирай
12. tit - тази част от рецептата е най-важна!:))
02.10.2012 22:04
"Хубаво е виното като го пиеш с приятен човек, от лошият ти засяда на гърлото..."
цитирай
13. gocho52 - Тити,
02.10.2012 22:15
това го пее Мария Танасе...
Бун е вино ши густос,кънд съ бя ку ом фрумос,
се опреще вин ьн гьт,кьнд съ бя ку омул рьт...
На румънски е с рима.
Лека!...
цитирай
14. kundalini - :)
02.10.2012 22:42
Харесах слънцето на дясното рамо на стопанина
виното от ляво :)
да
инак за думите ти - нямам думи:)
един прави вино, друг - го пие:)
малцина правят двете добре:))))




цитирай
15. gocho52 - Ахмак лозе копае,
02.10.2012 22:48
Юнак вино пие...
Да се усмихнем, напук на всичко!...
цитирай
16. raiavid - Ха, наздрвае и от мен!
03.10.2012 11:40
То и аз днес на лозето бях
и кого срещнах и кого видях
съм признала,
ама вино и не съм кусала.

Поздравче!

http://www.youtube.com/watch?v=pSABuj9ano0
цитирай
17. makont - А, не си ли закъснял,
03.10.2012 12:35
ние вече тръпнем в очакване да стане, още двадесет дни ни остават и няма да имаме проблем с алкохола, т.е. вече ще имаме вино. А за виното в джибрите си прав, всъщност дръжките държат виното и то не се нуждае от стабилизатори, като сернистата киселина, например, която отчаяно се опитват да ни я пробутат да я сложим във виното, ама няма да ги огрее. Държим на здравите стомаси. Айде и като стане, наздраве!
цитирай
18. gocho52 - Здравей,Рая!
03.10.2012 13:18
Прочетох за обитателя на лозето ти, ако искаш ще го науча да прави вино...
цитирай
19. gocho52 - Мая,
03.10.2012 13:20
към твоя край го мачкат в каменни резервоари, с боси крака и не го вадят от джибрите...
Малеее! Гъсто като туткал...залепва те на масата...като гербова марка.
Довиждане!
цитирай
20. raiavid - Прочетох за обитателя на лозето ти, ...
06.10.2012 09:48
gocho52 написа:
Прочетох за обитателя на лозето ти, ако искаш ще го науча да прави вино...


Той си знае, ама няма как. Пък и не пие, че главата му съвсем ще се замае...
цитирай
21. gocho52 - Разбирам го,Рая.
06.10.2012 13:39
Понякога го замествам...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gocho52
Категория: Хоби
Прочетен: 1646417
Постинги: 397
Коментари: 4752
Гласове: 7502
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930