Постинг
07.12.2012 14:04 -
Колобрини
Автор: gocho52
Категория: Хоби
Прочетен: 4159 Коментари: 18 Гласове:
Последна промяна: 07.12.2012 16:11
Прочетен: 4159 Коментари: 18 Гласове:
16
Последна промяна: 07.12.2012 16:11
Любо прави вино от тях,
магьосник е...
Вино от трънки!
В нашето село им викаме "колобрини".
Явно Колобърът също е правел омайни питиета от тях.
Колобърът е шефът на прабългарските шамани...
Колобрините са част от от модерните здравословни храни,
скоро попаднах на специална рецепта,
"Ловджийско мезе"...
Вземаш шепа трънки,скилидка чесън,
по една щипка риган,мащерка,чер пипер,ливадна мерудия,
и...250 гр еленско филе...
А бе!
Ако имаш филе,
защо ще правиш гримаса , хрупайки трънки?
Нищо де!
Дело хозяйское.
Слага се и бекон, краве масълце,тъмен сос и зелен майданоз...
И музика!!!
1.
hristo27 -
:)))
07.12.2012 15:23
07.12.2012 15:23
Тази рецепта ми напомни за онази - как се приготвя суджук от пъдпъдък! В състава му влизат един пъдпъдък, едно прасе и едно теле. Останалото са подправки.
Ово йе стандарт! ?
цитирайОво йе стандарт! ?
Само дай по така, нашенска за туй мезе, че тая класическата е за по изискани хорица и друго ядене...
цитирайЩе поминуваме на еленското филе, с винцето ще си пасне. Усмивки и много настроение!
цитирайИцо,
поне половин теле да е.
цитирайпоне половин теле да е.
"Стъпал Добри" щях да пусна,пък кво излезе?...
Грешка.
цитирайГрешка.
Не съм чувала това име, но ми хареса, някак аристократично.
А колкото до рецептата - предпочитам я без еленско филе,
но задължително с тази музика ...
Приятна петъчна вечер, Гошо !
цитирайА колкото до рецептата - предпочитам я без еленско филе,
но задължително с тази музика ...
Приятна петъчна вечер, Гошо !
имам и рецепта за боб по хайдушки.
Питай, ако не я знаеш.
цитирайПитай, ако не я знаеш.
Виното от трънки е за здраве. И мезето бива.
цитирайЗа тебе една темпура с кълнове...от слънчоглед.
Чао!
цитирайЧао!
не съм пил такова вино,но ще направя някой ден.
Мезето трябва тъъънко да се нареже!
цитирайМезето трябва тъъънко да се нареже!
11.
miuenski -
Тази рецепта ми напомни за онази - ...
07.12.2012 16:34
07.12.2012 16:34
hristo27 написа:
Тази рецепта ми напомни за онази - как се приготвя суджук от пъдпъдък! В състава му влизат един пъдпъдък, едно прасе и едно теле. Останалото са подправки.
Ово йе стандарт! ?
Ово йе стандарт! ?
ИЛИ ПЪК БОБ ПО ХАЙДУШКИ : )))
ще трябва младо агне...май.
цитирайпрекрасната музика на Andre Rieu...
а останалото е лесно...
от Любо виното, от теб... мезето...
здравей, Георги... с топла усмивка за теб...
цитирайа останалото е лесно...
от Любо виното, от теб... мезето...
здравей, Георги... с топла усмивка за теб...
14.
kostas -
Гоше , боб по хайдушки ли ..не беше ли ,че на едното място се вари бобът ,а на другото
07.12.2012 17:03
07.12.2012 17:03
се пече ягнето на шиш .. и като стане ягнето, бобът се излива и започва веселбата ....)))) Е Е Е ха наздраве ..)))) Винаги когато намеря трънки (ние им викаме "магарешки " -щото от чая помагат на лошата -магарешка кашлица ) бера за в къщи..
цитирайПърво се почва с топлата усмивка!
Пращам ти я и аз.
цитирайПращам ти я и аз.
хвърляш първата вода,хвърляш и втората, швърляш ...боба и почваш да печеш агнето.
Наздраве!
цитирайНаздраве!
17.
kostas -
Цъ Цъ Цъ -така си беше ..колко време мина от последното хайдутлуване , добре ,че сте младите, да помните )))))
07.12.2012 17:39
07.12.2012 17:39
* gocho52 - Бобът ври,Ники,
17:12
хвърляш първата вода,хвърляш и втората, швърляш ...боба и почваш да печеш агнето.
Наздраве! *
цитирай17:12
хвърляш първата вода,хвърляш и втората, швърляш ...боба и почваш да печеш агнето.
Наздраве! *
га бяфми у Египет и строихме пирамидите...
Ний строим, други си правят дистроери, нам дъл ма разбираш?
цитирайНий строим, други си правят дистроери, нам дъл ма разбираш?
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.