Постинг
08.11.2011 08:32 -
Друс, друс...
Ако искаш да си направим друсана пица? Давай...
-300грама брашно, пресей го,
-250 мл прясно мляко, от бяла крава...,
-4 бр яйца, ...от пъстра кокошка,
-2 бр червен пипер печен, нарежи го на ситно,
-250 гр шунка, или колбас, или...месища някакви,
-250 гр качокавало...конско сирене значи на жабарски, кашкавал,
-1 глава лук, ситно нарязян,
-сол, червен пипер и туй-онуй,
В една голяма купа с капак, може и тенджера, сипваш всичко, което се реже да е на ситно, затваряш здраво, слагаш го на пъпа на жена си и почваш да друсаш....до ерупцията.
Ако не се навие на това , друсай сам, докато спре да се движи сместа и да издава звук.
Фурната на 200 градуса.
В тавичката, квадратната , застели хартия за печене, излей сместа и разстели равномерно. Печи 30 минути.
Налей две чаши червено и чакай...
Кво?...
Чакай да кажа - Наздраве!...
-300грама брашно, пресей го,
-250 мл прясно мляко, от бяла крава...,
-4 бр яйца, ...от пъстра кокошка,
-2 бр червен пипер печен, нарежи го на ситно,
-250 гр шунка, или колбас, или...месища някакви,
-250 гр качокавало...конско сирене значи на жабарски, кашкавал,
-1 глава лук, ситно нарязян,
-сол, червен пипер и туй-онуй,
В една голяма купа с капак, може и тенджера, сипваш всичко, което се реже да е на ситно, затваряш здраво, слагаш го на пъпа на жена си и почваш да друсаш....до ерупцията.
Ако не се навие на това , друсай сам, докато спре да се движи сместа и да издава звук.
Фурната на 200 градуса.
В тавичката, квадратната , застели хартия за печене, излей сместа и разстели равномерно. Печи 30 минути.
Налей две чаши червено и чакай...
Кво?...
Чакай да кажа - Наздраве!...
1.
kostas -
:) Гоше, бялата крава ,трябва ли преди това да е била при бик? /млякото от ебана крава ли да бъде??/
08.11.2011 10:39
08.11.2011 10:39
В нашият край, червеното го пием друсано само от мръвка, без зеленчук, ама с много подправки .Наздраве.
цитирайще се съобразя с тебе.
Абе и на пръжки няма да откажа.
Да си жив и здрав!
цитирайАбе и на пръжки няма да откажа.
Да си жив и здрав!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.